17.2.2021 Tarinat

Onnistumistarina – uravalmennus

Tarjoamme yhtenä lukuisista palveluistamme uravalmennusta TE-toimiston asiakkaille ympäri Suomea. Uravalmennuksessa tutustutaan työmahdollisuuksiin ja ammatteihin eri aloilla. Lisäksi siihen kuuluu muun muassa työnhaun valmennusta ja työelämään tutustumista. Lue lisää tarjoamistamme uravalmennuksista tästä.

Eräs uravalmentajamme haluaa kertoa yhden hänen kohtaamansa onnistumistarinan, joka jäi erityisesti mieleen.

”Minulla oli asiakkaana lähes 30-vuotias liikuntarajoitteinen ihminen, joka kertoi heti valmennuksen alussa, että hän ei koskaan ole ollut oikeissa töissä, vaan ainoastaan palkkatuella tai työkokeilussa. Asiakas oli erittäin halukas pääsemään työelämään ja toivoi sitä hartaasti. Kysyin häneltä valmennuksen alussa, mitä hän toivoo valmennukselta. Hän vastasi: ”Toivoisin, että saisin töitä tai edes työkokeilun, mutta en kuitenkaan saa.” Epätoivoa oli ilmassa.

”Valmentajana yritin kannustaa ja tsempata häntä. ”Ainakin yritetään löytää sinulle työpaikka!” sanoin hänelle, kun lähdimme etsimään työpaikkoja. Haimme yhdessä samaan aikaan useihin eri työhön tutustumis- ja työpaikkoihin. Monesta vastattiin liikuntarajoitteen olevan este valinnalle, sillä se estää liikkumisen yrityksen tiloissa.

”Lopulta onnistuimme saamaan sekä työhön tutustumispaikan että työpaikan! Asiakas pääsi pitkään haaveilemaansa oikeaan työpaikkaan yhteen Suomen suurimmista puhelin- ja verkko-operaattoriyrityksistä.

”Koskaan ei siis kannata lakata yrittämästä!”

Tarinat