19.8.2021 Tarinat

Uravalmennus Vahvurin kautta työhön ja yhteistyötahoksi

Piia osallistui keväällä 2021 Uravalmennus Vahvuriin mikä oli suunnattu korkeastikoulutetuille  työnhakijoille.

Alla hänen mietteitään valmennuksesta;

”Olen aina hakenut töitä laajalla skaalalla periaatteella, että en uskalla sulkea mitään vähänkään kiinnostavaa pois, ettei työnsaanti vain vaarannu sen takia. Ja niitä kiinnostuksen kohteitahan on riittänyt, eri alojen työpaikoista monenkirjaviin koulutuksiin.

Valmennuskeskus Publicin valmennuksessa sain Marjolta tukea ja uskallusta perata kiinnostuksen kohteitani rehellisesti ja rajata työnhakua oikeasti kiinnostaville aloille. Ellen olisi saanut valmennuksen loputtua tätä innostavaa työtä jossa nyt olen, minulla olisi kuitenkin ollut selvä suunnitelma, mitä tehdä jatkossa.”

”Oman osaamisen tunnistaminen ja sen sanoittaminen myyvään muotoon oli yllättävän vaikeaa, kun takana on työkokemusta useista eri ammateista. Markkinoivan CV:n laatiminen valmennuksen kuluessa oli tärkeä asia työnhaun tavoitteiden kirkastamisessa.

Voin suositella Uravalmennusta kaikille työnhakijoille ”

Piia Korhonen

Valmentajan mietteitä;

Olipa ihana saada Piialta tekstiviesti, missä hän kertoi , että on saanut kyseisen työpaikan mitä haki. Työ on juuri hänelle sopiva ja hänen monipuolinen ammattitaitona  sekä persoonansa pääsevät esiin.

Valmennus oli hyvin yksilöohjauspainotteinen niin kuin Vahvurit ovat, toki muutama ryhmäpäivä alkuun ja valmennuksen loppuun tuovat hyvän yhteisen pohjan ohjaamiselle. Yksilöohjaus on valmentajan näkökulmasta kykyä kuulla ja kuunnella osallistujan tarinaa sekä kokemuksia , kunnioittaa niitä mutta myös rohkeutta ehdottaa uusia polkuja työelämään sekä raamittaa  ”turhat” rönsyt pois. Tämä vaatii myös valmentajalta ammattitaitoa sekä kykyä nähdä laajasti osallistujan kokonaispotentiaalia sekä sen hyödyntämistä työmarkkinoilla. Eteenpäin motivoiden ja kannustaen. Piian kanssa naurettiin myös monet naurut urasuunnittelun polulla.  Ja ihanaa oli se, että tänään 17.8. Piia kävi esittelemässä omaa työtään Uravalmennus Ohjurissa Alavudella. Hänen työtehtäviin kuuluu mm. auttaa työnhakijoita löytämään työtä, työkokeilu- ja työharjoittelupaikkoja Pestuu Markkinoiden kautta. Ja hyvin sen tekikin, sillä osallistujat laativat jo työnhakuprofiilin sähköisessä muodossa.

Ihania kohtaamisia näin syksyn alkuun ja niin sydäntä lämmittävää kun on saanut olla mukana hänen urasuunnittelumatkallaan.

Marjo Mäkelä, Projektipäällikkö-uravalmentaja Valmennuskeskus Public.

Tarinat