2.10.2020 Tarinat

Valmennuksesta uutta intoa ja uskoa itseensä

Omilla voimavaroilla työelämään -valmennus Pudasjärvellä toteutettiin yhteistyössä Vahvaksi – osatyökykyisten työllistäminen -ESR-hankkeen ja Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston kanssa.

Valmennuksesta sai uutta intoa ja uskoa itseensä, kertoi Kaisa Kummala. Kouluttajana toimi valmennuskeskus Publicin uravalmentaja Ulla Mehtälä.

”Paljon uskoa itseen pitkästä aikaa”

”Ideoita ja haaveita kuntoutumisesta ja työllistymisestä”

”Mahtavaa olla mukana”

”Kotonakin saanut enemmän aikaiseksi”

”Ei mitään uutta opittuna”

”Vahvistusta omalle CV:lle ja työhakemukselle”

”Suunnitelmissa työ ja lisäopinnot”

”Opiskelupaikkaa haettu”

Nämä ovat muutamia Omilla voimavaroilla työelämään -valmennuksen osallistujien kommentteja valmennuksesta.

Pudasjärveläisille työnhakijoille räätälöitiin 10 päivää kestävä valmennus, joka järjestettiin Liepeen pappilan tiloissa syyskuun lopussa. Työ- koulutus- tai kuntoutuspolulla edetäkseen ymmärrys omista voimavaroista on tärkeää. Valmennus tähtäsikin omien vahvuuksien ja osaamisen tunnistamiseen sekä omien voimavarojen ymmärtämiseen.

Valmennuksen kouluttajana toiminut Valmennuskeskus Publicin uravalmentaja Ulla Mehtälä oli tyytyväinen pienen ryhmän kanssa työskentelyyn. Hän kertoi, että päivien aikana kartoitettiin muun muassa omia taitoja ja vahvuuksia sekä selvitettiin osatyökykyisille tarjolla olevia palveluita. Lisäksi valmennuksessa käytiin läpi ja vietiin eteenpäin jokaisen omaa työnhaun tai koulutuksen suunnitelmaa. Valmennuksen aikana tehtiin myös hakemuksia erilaisiin koulutuksiin. Valmennuksessa oli mukana 6 pudasjärveläistä työnhakijaa. ”Oli todella vaikeaa osata tunnistaa omia vahvuuksia, mutta valmennuksesta sai uutta intoa ja uskoa itseensä”, kertoo kymmenen päivää uurastanut Kaisa Kummala.

Valmennus toteutettiin tunnelmallisessa Liepeen väentuvassa.

Valmennus oli Vahvaksi – osatyökykyisten työllistäminen -ESR-hankkeen uravalmennus. Palvelu suunniteltiin yhdessä TE-toimiston asiantuntijoiden kanssa.

Valmennuksen lisäksi hankkeen asiakkaille toivottiin tarjottavan neuropsykologisia testejä, uimahalli- ja kuntosalivuoroja, kuntotestejä sekä fysioterapiaa yksin tai ryhmämuotoisena. Näitä palveluita luvattiin lähteä mahdollistamaan Vahvaksi-hankeen toimesta.

Vahvaksi-hanke on tukemassa osatyökykyisten ja pitkään työttömänä olleiden polkua takaisin työelämään ja rakentamassa verkostoyhteistyön avulla pudasjärveläistä oastyökykyisten työllistämisen mallia. Toiminnasta löytyy tietoa hankkeen nettisivuilta tästä. Yhteyttä voi ottaa nettisivujen kautta tai soittamalla. Hankkeen työntekijät ovat asiakkaan rinnalla tukemassa tässä hetkessä ja tulevaisuudessa.

Lisätietoja:

Aili Jussila, projektipäällikkö, Vahvaksi – osatyökykyisten työllistäminen -hanke

aili.jussila@pudasjarvi.fi

p. 040 587 4971.

Tarinat