14.5.2020 Uutiset

Webinaarit työnhaun ja urasuunnittelun tukena

”Webinaari valoi uskoa tulevaisuuteen ja antoi minulle ainakin ideoita, miten edetä omassa tilanteessa.”

Olemme tuottaneet ja toteuttaneet työnhakuun ja urasuunnitteluun liittyviä verkkoluentoja eli webinaareja 2019 vuodesta alkaen. Lapin alueella webinaarit ovat liittyneet työnhaun verkkopalveluun ja webinaareja on reilun vuoden aikana järjestetty yli 200 kappaletta. Webinaarit ovat oiva keino pitää paikkaan sitomattomia luentoja, joissa pystymme jakamaan työnhakuun sekä urasuunnitteluun pohjautuvaa tietotaitoamme osallistujille vaivattomasti. Webinaariin osallistumiseen ei tarvitse muuta kuin Internet -yhteyden sekä päätelaitteen, joko puhelimen, tabletin tai tietokoneen ja tietysti kupin kuumaa sekä sopivan mielentilan.

”Tälläinen koulutus olisi tarpeellinen kaikille työnhakijoille. Tämän kautta sain omat työnhakutiedot nykyaikaiseksi ja webinaareihin oli matala kynnys osallistua.”

Kevään 2020 aikana olemme järjestäneet Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston kanssa yhteistyössä työnhaun ja urasuunnittelun webinaarisarjan, joka sisälsi 10 eri sisältöistä webinaaria. Sarjassa käsiteltiin laajasti työnhakua sekä urasuunnittelua, aiheina oli muun muassa oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen, työnhaun asiakirjat, sosiaalinen media työnhaussa, paikalliset työllistymismahdollisuudet sekä oman osaamisen kehittäminen ja eri kouluttautumismahdollisuudet.

”Sarja antaa hyvän päivityksen työnhakuun liittyvissä asioissa. Mukana on henkilöitä, jotka eivät ole aikoihin joutuneet näitä asioita pohtimaan. Esitykset olivat hyviä eivätkä liian raskaita. Kiitos!”

Sarjaan rekisteröityi yhteensä 404 osallistujaa ja yksittäiset webinaarit keräsivät kaikki yli sata osallistujaa ja webinaarien osallistujien keskiarvomäärä oli 118 osallistujaa per webinaari. Yhteensä osallistumiskertoja webinaareihin tuli lähes 1200 osallistumista. Tässä yhteydessä on kiitettävä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistoa, jossa aktiivisesti markkinoitiin webinaarisarjaa työnhakijoille.

”Valmentajan kuunteleminen tuntui kuin olisi paikalla, diat sisälsivät lyhyesti ja ytimekkäästi kaiken tiedon. Chatti auttoi vastaamaan oman tilanteen kysymyksiin.”

Webinaareista saatujen palautteiden kautta voidaan todeta, että webinaarit on hyvä keino saada lisää tietoutta sekä ajatuksia omaan tilanteeseen ja haastaa osallistujat pohtimaan laajemmin työnhakua sekä omaa urasuunnitelmaa. Webinaareihin osallistuminen on helppoa ja vaivatonta sekä webinaariin voi osallistua ainoastaan kuuntelemalla tai jos haluaa esittää kysymyksiä ja kommentteja, niin se onnistuu webinaarin chatissä. Tietoteknisissä haasteissa autamme myös kaikissa tilanteissa osallistujia ja pyrimme varmistamaan mahdollisimman mukavan webinaarikokemuksen kaikille osallistujille.

”Hyvä kokemus, kun sai kotoa pitäen lisätietoa työnhausta.”

Pohjois-Pohjanmaalla jatkamme kymmenen webinaarin sarjaa toisella kierroksella toukokuun aikana ja Lapin webinaarit jatkuvat ainakin vuoden 2020 loppuun saakka. Lisää tietoja webinaareista, niiden ajankohdista ja sisällöistä löydät paikallisten TE-palveluiden sivuilta sekä täältä:

http://toimistot.te-palvelut.fi/pohjois-pohjanmaa/tyonhaun-ja-urasuunnittelun-webinaarit

https://www.tyonhaunverkkopalvelu.fi/

”Nähdään” webinaarissa,

Henri Häkkinen
Projektipäällikkö, verkkovalmennukset
Valmennuskeskus Public

Uutiset