Ammatillinen kuntoutus

Ammatillinen kuntoutus auttaa sinua saavuttamaan parempaa työkykyä ja lisäämään ammatillisia valmiuksiasi.

Mitä saat?

Työeläke- ja vakuutusyhtiöiden asiakkaana voit saada ammatillisen kuntoutuksen palveluita. Kuntoutus voidaan toteuttaa joko nykyisellä työnantajallasi tai uuden työnantajan palveluksessa.

Voit myös hankkia ammatillisen kuntoutuksen avulla lisää ammatillisia valmiuksia kouluttautumalla uuteen ammattiin. Ammatillinen kuntoutus voi olla myös vaihtoehto, jos olet saanut hylkäävän päätöksen työkyvyttömyyseläkkeestä.

Mahdollisuudesta ammatilliseen kuntoutukseen on hyvä keskustella työterveyslääkärin tai hoitavan lääkärin kanssa. Lisätietoa saat myös omalta työeläke- tai vakuutusyhtiöltäsi.

Palvelumme

Alkukartoitus: Lähtösysäys ammatillisen kuntoutuksen suunnittelulle, jonka avulla löydät  oikean etenemisreitin takaisin työelämään.

Työkokeilu: Työkyvyn ja työtehtävien soveltavuuden kartoitus. Kesto sovitaan yksilöllisesti, ja kokeilu voi mahdollisesti jatkua esimerkiksi työhönvalmennuksella. Työhönvalmennus on nopea, joustava ja työelämälähtöinen keino kouluttautua uuteen ammattiin.

Yksilöllinen yrittäjävalmennus: Kun terveydentilasi vaatii yritystoiminnan muutosta tai haluat palata työelämään yrittäjätoiminnan avulla.

Työ- ja koulutussuunnitelma: Realistinen ja työelämälähtöinen suunnitelma, jonka rakennamme erilaisia osaamis- ja ammattitaitokartoituksia hyödyntäen.

Valmennuskeskustelut: Kun tarvitset ammatillisen suunnitelman etenemiseen erityistä tukea.

Oppimisvalmiuksien kartoitus: Tarvittaessa selvitämme oppimisvalmiutesi ja soveltuvuutesi koulutussuunnitelmaa varten.

Kenelle

  • henkilöt, joiden työssä jatkamista vaikeuttaa sairaus tai vamma
  • henkilöt, jotka ovat palaamassa työhön pitkän sairausloman jälkeen

Ilmoittautuminen

Palveluun haetaan oman eläkeyhtiön kautta.

Tilaajalle

Ammatillisen kuntoutus -palvelukokonaisuus on kehitetty yhdistämällä työeläkekuntoutuksen sekä koulutus- ja uravalmennuspalveluiden osaaminen. Uravalmentajamme ovat osaavia ja kokeneita asiantuntijoita ja valmennustuloksemme ovat erinomaiset. Palvelemme yksilöllisesti, tuloksellisesti ja nopeasti 22 paikkakunnalla. Kuntoutuja pääsee palveluihimme viikon sisällä toimeksiannosta

Yhteyshenkilö

Pia Palotie

Palvelujohtaja

Työkykypalvelut

050 467 8782
pia.palotie@eezy.fi
Ota yhteyttä

Minna Väänänen

Tiiminvetäjä
Ammatillinen kuntoutus

050 347 6440
minna.vaananen@eezy.fi
Ota yhteyttä