Reitti takaisin työelämään

Ammatillinen kuntoutus

Työeläke- ja vakuutusyhtiöiden asiakkaana voit saada ammatillisen kuntoutuksen palveluita. Kuntoutus voidaan toteuttaa joko nykyisellä työnantajallasi tai uuden työnantajan palveluksessa. Ammatillinen kuntoutus auttaa sinua saavuttamaan parempaa työkykyä ja lisäämään ammatillisia valmiuksiasi. Tavoitteena on ehkäistä työkyvyttömyyttä ja siten auttaa jaksamaan työelämässä pidempään. Mahdollisuudesta ammatilliseen kuntoutukseen on hyvä keskustella työterveyslääkärin tai hoitavan lääkärin kanssa. Lisätietoa saat myös omalta työeläke- tai vakuutusyhtiöltäsi.

Keinot

Ammatillinen kuntoutus on aina yksilöllistä, eli sen sisältö laaditaan tarpeesi ja tilanteesi huomioiden. Työeläkeyhtiösi määrittelee tilanteeseesi soveltuvimmat palvelut. Lisäksi työeläkekuntoutus on aina ammatillista, eli siihen eivät sisälly esimerkiksi lääkinnälliset kuntoutustoimenpiteet.

Keskeisiä työeläkekuntoutuksen toimenpiteitä ovat

  • neuvonta ja ohjaus
  • työkokeilu omalla työpaikalla tai muussa työssä
  • työhönvalmennus
  • uudelleenkoulutus tai kurssitus
  • taloudellinen tuki elinkeinotoiminnan tai ammatin harjoittamiseen.

Palvelumme

Alkuhaastattelu: Lähtösysäys ammatillisen kuntoutuksen suunnittelulle, jonka avulla löydät  oikean etenemisreitin takaisin työelämään.

Työkokeilu: Työkyvyn ja työtehtävien soveltavuuden kartoitus. Kesto sovitaan yksilöllisesti, ja kokeilu voi mahdollisesti jatkua esimerkiksi työhönvalmennuksella. Työhönvalmennus on nopea, joustava ja työelämälähtöinen keino kouluttautua uuteen ammattiin.

Yrittäjävalmennus: Kun terveydentilasi vaatii yritystoiminnan muutosta tai haluat palata työelämään yrittäjätoiminnan avulla.

Opiskelusuunnitelma: Realistinen ja työelämälähtöinen suunnitelma, jonka rakennamme erilaisia osaamis- ja ammattitaitokartoituksia hyödyntäen.

Ohjauskeskustelut: Kun tarvitset ammatillisen suunnitelman etenemiseen erityistä tukea.

Oppimisvalmiuksien kartoitus: Tarvittaessa selvitämme oppimisvalmiutesi ja soveltuvuutesi opiskelusuunnitelmaa varten.

Kenelle

  • henkilöt, joiden työssä jatkamista vaikeuttaa sairaus tai vamma
  • henkilöt, jotka ovat palaamassa työhön pitkän sairausloman jälkeen

Ilmoittautuminen

Palveluun haetaan oman eläkeyhtiön kautta.

Tilaajalle

Ammatillisen kuntoutus -palvelukokonaisuus on kehitetty yhdistämällä työeläkekuntoutuksen sekä koulutus- ja uravalmennuspalveluiden osaaminen. Uravalmentajamme ovat osaavia ja kokeneita asiantuntijoita ja valmennustuloksemme ovat erinomaiset. Palvelemme valtakunnallisesti, yksilöllisesti, tuloksellisesti ja nopeasti. Aloitamme palvelun viikon sisällä toimeksiannon saapumisesta. 

Yhteyshenkilöt

Pia Palotie

Palvelujohtaja

Työkykypalvelut

050 467 8782
pia.palotie@eezy.fi
Ota yhteyttä

Minna Väänänen

Palvelupäällikkö
Ammatillinen kuntoutus ja NUOTTI-valmennus

050 347 6440
minna.vaananen@eezy.fi
Ota yhteyttä