Toivoisitko apua tulevaisuuden suunnitteluun?

NUOTTI-valmennus

Oletko 16–29-vuotias ja vailla työ- tai opiskelupaikkaa? Oman suunnan löytäminen ja vahvuuksien ymmärtäminen voi olla haastavaa. Maksuton NUOTTI-valmennus antaa sinulle 20 tuntia henkilökohtaista apua ja tukea.

Mitä saat?

Kelan NUOTTI-valmennus kestää viisi kuukautta ja on sinulle maksutonta. Valmennuksen aikana voit saada Kelalta kuntoutusrahaa.

Saat itsellesi oman valmentajan, joka tukee sinua tulevaisuuden suunnittelussa. NUOTTI-valmennuksessa käymme yhdessä läpi elämäntilannettasi, taitojasi ja vahvuuksiasi. Tapaamisiin voi osallistua halutessasi myös läheisiäsi tai muita sinulle tärkeitä ihmisiä.

Kenelle?

Voit hakea NUOTTI-valmennusta, jos olet 16–29-vuotias ja tarvitset tukea jokapäiväisen elämän erilaisiin haasteisiin ja tulevaisuuden suunnitelmien laatimiseen. Tilanteesi voi olla esimerkiksi jokin seuraavista:

  • et ole vielä löytänyt sopivaa opiskelualaa tai työpaikkaa
  • opiskelusi on keskeytynyt tai on vaarassa keskeytyä
  • tulevaisuuden suunnitelmasi ovat vielä epäselvät, ja tarvitset apua niiden selkiyttämiseen.

Ilmoittautuminen

Soita Kelan kuntoutusasioiden palvelunumeroon 020692205
Palvelunumeroon voi soittaa myös läheisesi tai verkostosi työntekijä puolestasi.
NUOTTI-valmennuksen kuntoutushaastattelu. Päätös valmennuksen aloittamisesta tehdään Kelan asiantuntijan haastateltua sinua puhelimitse.

Lisätietoja osoitteesta www.kela.fi/nuotti-valmennus

Milloin?

Voit aloittaa NUOTTI-valmennuksen joustavasti sopivana ajankohtana.

Esite

NUOTTI (suomeksi)

NUOTTI (in English)

Yhteyshenkilöt

Minna Väänänen

Palvelupäällikkö
Ammatillinen kuntoutus ja NUOTTI-valmennus

050 347 6440
minna.vaananen@eezy.fi
Ota yhteyttä

Tutustu NUOTTI-valmentajiimme

Pääkaupunkiseutu

Länsi-Uusimaa

Sami Enojärvi

NUOTTI-valmentaja Sami Enojärvi

sami.enojarvi@eezy.fi
050 467 8709

Moikka! Olen Sami ja työskentelen Länsi-Uudenmaan alueella. Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK).

Olen tehnyt pitkään nuorisotyötä ja omaan kokemusta vähän kaikilta nuorisotyön kentiltä, joiltakin enemmän kuin toisilta.

Työskentelytavoiltani olen ratkaisukeskeinen. Ominta osaamistani ovat myös kulttuuri ja luovat projektit sekä kyky ajatella laatikon ulkopuolelta.

Ihmisenä olen rauhallinen, avoin ja on minua kuvattu hyväntuuliseksikin. Vahvuuksiani ovat kyky kuunnella aidosti ja olla läsnä jokaisessa hetkessä.

Valmentajana haluan olla tukenasi ja vaihdan mielelläni ajatuksia kanssasi. Lähdetään yhdessä miettimään millä tavalla musta olisi parhaiten apua just sulle 🙂

Muuten tykkään katsella sarjoja, pelata ja on mulla prätkäkin. Musiikki on lähellä sydäntä ja luonnonkin koen tärkeäksi elämässäni. Näistäkin meillä saattaisi löytyä jotain yhteistä juteltavaa?

Alueet: Länsi-Uusimaa

Etelä-Karjala

Anna-Riina Aromaa

anna-riina.aromaa@eezy.fi
050 4333724

Valmentajan työssä kantavina teemoinani ovat toivo, tulevaisuus ja asiakkaan omien voimavarojen sekä aidon itsen löytäminen. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Ratkaisukeskeinen työote onkin olennainen osa valmentamistani. Jatkossa minua kiinnostavat niin sosiaalityön, kuin opettamisen ja ohjaamisen opinnot. 

Haluan olla kuunteleva ja tapaamishetkillä läsnä oleva. Tapaan asiakkaita mielelläni siellä, missä heidän on helppo jutella: lenkillä, kahvilassa, luonnon äärellä tai vaikka eläimiä hoitaen. Omaan arkeeni voimaa tuovat luonto, lukeminen ja kirjoittaminen, lenkkeily ja jooga.

Odotan innolla sitä, että pääsen etsimään yhdessä asiakkaideni kanssa mielekästä ja merkityksellistä arkea.

Alueet: Etelä-Karjala: Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale & Taipalsaari.

Pohjois-Karjala

Noora Nevalainen

noora.nevalainen@eezy.fi
050 479 2228

Heissulivei!
Olen Noora, ja aloittanut NUOTTI-valmentajana tammikuussa 2024. Työskentelen Pohjois-Karjalan alueella. Ammatiltani olen nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja sekä sosionomi AMK. Olen myös kouluttautunut ratkaisukeskeiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi.

Työotteessani kokonaisvaltainen elämäntilanteen tukeminen on tärkeä osa nuoren kohtaamista ja työskentelyä. Koskaan ei ennalta tiedä, mikä osa-alue nuoren elämässä kannustaa muutokseen ja antaa motivaation asioiden eteenpäin viemiseksi. Valmennuksessa koen tärkeimmäksi nuoren oman asiantuntijuuden kuulemisen, jolloin voimme yhdessä työstää jatkosuunnitelmia ja kartoittaa eri vaihtoehtoja.

Luonteeltani olen avoin, herkkä sekä helposti innostuva. Huumori on minulle tärkeä työväline. Jos ei muuten, niin ainakin voi nauraa itselleen ja omille jutuille! Saan voimaa luonnosta, lenkkeilystä, lukemisesta ja eläinten rapsuttelusta! Minua on kuvailtu rennoksi, helposti lähestyttäväksi ja hyväksi kuuntelijaksi.

Erityisesti yksi nuoren antama palaute on jäänyt mieleen ja kuvaa melko hyvin minua ja valmennustyyliäni: ”Sie oot kyllä yhtä aikaa kiva mutta ärsyttävä. Kysyt aina semmosia kysymyksiä, mitä en oo osannut aatella, ja pakotat miut ajattelemaan!” Onneksi vastauksia ei tarvitse miettiä yksin, vaan ajatuksia voi pallotella yhdessä valmentajan kanssa! Pikkuhiljaa, pala kerrallaan ratkaisuja alkaa kyllä löytyä.

Alueet: Pohjois-Karjala (Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi & Valtimo)

Kanta-Häme

Raisa Baer

Nuotti-valmentaja Raisa Bauer

raisa.baer@eezy.fi
050 462 3591

Moikka!

Olen Raisa ja toimin NUOTTI-valmentajana Kanta-Hämeen alueella. Mukana matkassa on usein Loru, pieni kiltti koira. Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK) ja kirjastotäti (ilman nutturaa).

Autan mielelläni löytämään reittejä eteenpäin nykytilanteestasi. Kanssani voi
pallotella erilaisia vaihtoehtoja, treenata arjentaitoja tai vaikka erilaisten
tunteiden sietämistä. Monelta nuorelta olen saanut palautetta että seurassani on helppo olla ja jutella.

Tarvittaessa voin patistella eteenpäin vauhdikkaastikin mutta nautin myös
rauhallisesta etenemisestä. Lähden mielellään meditoimaan metsään tai KELAan selvittämään byrokratian kiemuroita. Tai oikeastaan minne vain mikä sua vie eteenpäin. Sun ehdoilla, sun tarpeiden mukaan. Uskon vahvasti siihen, että asioilla on taipumus järjestyä.

Vahvuuksiani ovat asiakkaan kuunteleminen, läsnäolo ja elämäntilanteiden kokonaisvaltainen hahmottaminen. Työotteeni on dialoginen, voimavara- ja ratkaisukeskeinen. Haluan syventää valmennettavan itsetuntemusta ja auttaa löytämään jokaisen vahvuudet sekä yhdessä huomata pienetkin onnistumiset arjessa.

Alueet: Kanta-Häme (Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela ja Ypäjä)

Pirkanmaa

Päivikki Helinheimo

paivikki.helinheimo@eezy.fi
050 463 9300

Olen Päivikki, kanssaihmettelijä ja pulmien selättäjä. Koulutukseltani olen KM, musiikkipedagogi (AMK), musiikkiterapeutti ja kognitiivinen lyhytterapeutti. Olen tehnyt töitä opettajana kauan. Eniten olen opettanut pianonsoittoa, mutta olen toiminut myös musiikinopettajana yläkouluissa ja lukioissa, kehitysvammaisten bändiopettajana ja ADHD-liiton sopeutumisvalmennuskursseilla terapeuttina.

Olen huumorintajuinen ja lehmänhermoinen, jalat maassa -tyyppi. Koska olen opettanut kovin monessa eri paikassa, osaan ohjata sinut monenlaisten koulutusten pariin. Terapeutin kokemuksen avulla osaan myös auttaa sinua etsimään itseäsi ja piirtämään kanssasi tulevaisuuttasi.

Oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja ihmisyys ovat tärkeitä arvojani, jotka huomioin myös työssäni.

Olen itse ikuinen opiskelija. Käyn säännöllisesti konserteissa, festareilla, keikoilla, museoissa, teatterissa ja taidenäyttelyissä. Melkein takapihaltani pääsen metsään, jossa myös lenkkeilen ahkerasti. Olen kissaihminen, mutta en säikähdä leppoisia koirakavereita.

Alueet: Pirkanmaa (Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti ja Virrat & Ylöjärvi)

Pohjois-Savo

NUOTTI-valmentaja Terhi Lappalainen

Terhi Lappalainen

terhi.lappalainen@eezy.fi
050 3248081

Moi, olen Terhi ja toimin NUOTTI-valmentajana Pohjois-Savon alueella.

Koulutukseltani olen sosionomi (AMK), lasten ja nuorten erityisohjaaja ja työkykykoordinaattori. Ennen NUOTTI-valmennusta olen työskennellyt muun muassa TE-palveluissa, ammatillisessa oppilaitoksessa, lastensuojelussa, päihdekuntoutujien päiväkeskuksella ja työvalmennussäätiöllä. Kaikissa töissäni yli 10 vuoden ajan olen työskennellyt kaikenikäisten ihmisten parissa.

Valmennuksen aikana voimme tavata ehdottamissasi paikoissa, kahviloissa, lenkillä ja kirjastoissa tai tutustua oppilaitoksiin ja ammattialoihin yhdessä. Voimme myös vierailla yrityksissä katsomassa erilaisia työtehtäviä. Autan sinua tarvittaessa asioinnissa Kelassa tai työllisyyspalveluissa ja olen tukenasi. Mikäli tarvitset ohjausta tai tukea arjenhallintaan tai sisällön löytämiseen arkeesi, olen kanssasi ideoimassa ja suunnittelemassa, kuinka päivistäsi saadaan juuri sinulle mielekkäitä.

Harrastan Netflixiä, lukemista, opiskelua ja shoppailua. Joskus myös uimista, luontopolkuja tai vaikka erilaisissa tapahtumissa käymistä. Omaan erikoisen huumorintajun ja olen rento, helposti lähestyttävä sekä jalat maassa oleva savolainen.

Uskon vakaasti ihmisen kasvuun ja kehittymiseen. Kaikissa meissä on osaamista ja vahvuuksia. Valjastamalla omat vahvuutensa ja voimavaransa käyttöön voi ihmisestä kuoriutua paras mahdollinen versio itsestään. Löydetään yhdessä sinun voimasi käyttöön!

Alueet: Pohjois-Savo (Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä)

Etelä-Pohjanmaa

Kuvassa Nuotti-valmentaja Anne Lähdesmäki

Anne Lähdesmäki

anne.lahdesmaki@eezy.fi
050 347 6505

Hei! Olen Anne ja toimin Nuotti-valmentajana Etelä-Pohjanmaan alueella. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja innokkaana oppijana olen tehnyt myös monenlaisia alaa täydentäviä opintoja. Työhistoriani on kertynyt pitkälti nuorten parista.

Nautin musiikista ja käsillä tekemisestä. Eläinten parissa olen harrastanut pitkään ja hartaasti ja siltä puolelta löytyy myös ammatillista osaamista. Tykkään haastaa itseäni, ideoida ja opetella uusia asioita.

Valmennuksia vien eteenpäin nuoren yksilöllisten tarpeiden mukaan; kuuntelen, kyselen ja autan käytännön asioissa. Etsitään ja pohditaan vaihtoehtoja ja koputellaan, kunnes ovi aukeaa. Jos on tahtoa, löytyy yleensä myös ratkaisuja.

Alueet: Etelä-Pohjanmaa: Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli, Ähtäri

Keski-Pohjanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa

Kuvassa Nuotti-valmentaja Pekka Pudas

Pekka Pudas

pekka.pudas@eezy.fi
050 473 9110

Hei,

Olen Pekka ja aloitin työskentelyn Nuotti-valmentajana toukokuussa 2023. Alueeseeni kuuluvat Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa.

Koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Ennen Nuotti-valmennusta olen työskennellyt sosionomin tutkinnolla perhekodissa, rikosseuraamuslaitoksella , avomuotoisessa päihdekuntoutuksessa sekä kriisi- ja väkivaltatyön avopalveluyksikössä, yhteensä jo yli kymmenen vuoden ajan. Näissä töissä olen kohdannut ihmisiä hyvin monenlaisissa elämäntilanteissa. Kaikkia näitä töitä on yhdistänyt asiakkaiden muutos ja siihen liittyvät mahdollisuudet ja haasteet.

Harrastan voimailulajeja, kirjoittamista ja musiikkia. Liikunta ja luovuus ovat hyviä voimavaroja arjessa, joihin voimme tutustua myös Nuotti-valmennuksen aikana. Myös luonto on minulle tärkeä paikka, tykkään käyttää sitä myös Nuotti-valmennuksessa. Voimme tehdä valmennuksen aikana läsnäoloon ja itsensä tuntemiseen liittyviä harjoituksia luonnon helmassa.

Ajattelen, että ihmisellä on läpi elämänsä kyky kasvaa ja muuttua. Haastavat tilanteet vaativat rohkeutta asioiden uudelleen järjestelyyn ja tarkasteluun. Ihmisellä on mahdollisuuksia saavuttaa paljon enemmän kuin hän itse ehkä arveleekaan, tarvitaan vain oikeat keinot ja motivaatio niiden löytymiseen. Autan sinua etsimään juuri sinulle sopivat työkalut!

Alueet: Keski-Pohjanmaa: Kokkola, Kannus, Kaustinen, Veteli, Perho, Halsua, Lestijärvi, Toholampi.

Pohjois-Pohjanmaa: Oulu, Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska.

Pohjois-Pohjanmaa

Päivi Isola

paivi.isola@eezy.fi
050 5707113

Hei,

Olen Päivi ja olen aloittanut NUOTTI-valmentajana tammikuussa 2024. Työskentelen Pohjois-Pohjanmaan alueella. Ammatiltani olen sosionomi AMK. Olen myös kouluttautunut nuorisoterapeutiksi/valmentajaksi ja voin hyödyntää lyhytterapiaa työmenetelmänä. Olen työskennellyt lastensuojelun perhetyöntekijänä noin 10 vuotta. Olen tehnyt myös nuorten parissa tukihenkilötyötä ja jälkihuollon ohjausta.

Työotteeni on voimauttava ja nuorten vahvuuksista lähtevä. Koen, että tavoitteet on tärkeä asettaa nuoren näkökulmasta käsin ja pienillä askelilla mennään yhdessä eteenpäin. Valmennuksessa koen tärkeäksi nuoren kuulemisen ja rohkeuden kokeilla yhdessä eri vaihtoehtoja. Työntekijänä koen tärkeänä tarjota ymmärrystä hankalinakin hetkinä ja olla tukemassa niiden yli. Nuottivalmentajana hienointa onkin olla näkemässä koko prosessi ja olla sen joka vaiheessa läsnä nuoren kanssa.

Luonteeltani olen pohdiskeleva ja rauhallinen, mutta myös innostuva uusille ideoille. Minua on kuvailtu läsnäolevaksi, rauhalliseksi ja ymmärtäväiseksi. Paras palaute on ollut, että olen onnistunut tasapainottamaan myös nuoren oloa tapaamisilla. Vapaa-ajalla tykkään lukea, katsoa leffoja ja käydä uimassa. Välillä maalaaminen ja värien sutiminen paperille on minulle arjesta irti päästämistä. Luovia menetelmiä voidaan myös kartoittaa työskentelyssä, jos se on sinunkin juttusi. Tärkeintä työskentelyssä on yhteinen oleminen ja luottamuksen saaminen, jotta päästään asioiden äärelle hiljaa edeten ja yhdessä kulkien.

Alueet Pohjois-Pohjanmaa: Oulu, Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska.

Keski-Suomi

Taru Suominen

taru.suominen@eezy.fi
050 300 1247

Moikka! Olen Taru ja toimin NUOTTI-valmentajana Keski-Suomen alueella. Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK). Olen myös opiskellut kasvatustieteitä sekä suorittanut Green- ja Blue care -opintoja. Minulla on pitkä työhistoria täsmätyökykyisten nuorten sekä aikuisten ohjaus- ja valmennustyöstä. Viimeiset vuodet toimin Liikkuvan pajan ohjaajana työvalmennussäätiössä, jossa vastuualueeni oli mm. tuetun vapaaehtoistoiminnan ohjaus, työvalmentaminen sekä luonto- ja eläinavusteinen toiminta.

Valmennusotteeltani olen positiivinen, energinen ja kannustava tsemppari. Sydämenasia minulle on kohdata ihminen arvostavasti, juuri sellaisena kuin hän on. Tapani toimia on ratkaisukeskeinen ja eteenpäinpyrkivä.

Vahva luontoyhteys näkyy harrastuksissani monin tavoin. Rentoudun metsässä marjastaen, sienestäen ja muuten vain oleillen. Kesäisin vietän aikaa vesillä kalastaen ja veneillen. Olen myös kouluttautunut metsämieliohjaajaksi. Nautin kirppareiden kiertelystä ja motskarin selästäkin minut saattaa bongata!

Joskus meille kaikille tulee hetkiä, jolloin tarvitsemme tukea elämän eri vaiheissa. Haluan olla juuri sinun tukenasi, sinun matkallasi eteenpäin!

Alueet: Keski-Suomi: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari & Äänekoski.