Työelämän digitaidot (Pohjois-Karjala)

Tarvitsetko perusosaamista tai päivitystä jokapäiväisiin digitaitoihin tai ylipäätään tietoa, mitä ne digitaidot ovat? Työelämän digitaidot -työvoimakoulutus tarjoaa matalan kynnyksen oppimismahdollisuuden yleisimpiin elämässä tarvittaviin digitaitoihin, kuten tietokoneen toiminnan perusteisiin, turvalliseen verkkoasiointiin tai tiedonhakuun verkkomaailmassa.


Jokapäiväisten digi-perustaitojen lisäksi koulutuksessa opitaan ja kerrataan työelämässä tarvittavia digitaitoja, kuten etätyökalujen käyttöä, toimisto-ohjelmistojen perusteita sekä pilvipalveluiden käyttöä.


Koulutuksessa lähdetään liikkeelle aivan tietokoneen käytön perusteista ja tarvittaessa jokainen osallistuja saa käytön opetteluun vahvan henkilökohtaisen tuen. Koulutuksessa on mahdollista edetä myös pidemmälle ja kehittää itseään Microsoftin 365-ympäristön erilaisten toimintojen kanssa tai opetella vaikkapa koodauksen perusteita. Koulutus henkilökohtaistetaan heti alussa, joten jokaiselle osallistujalle rakennetaan juuri hänelle sopiva kokonaisuus. Kouluttaja tarjoaa koulutukseen sopivat työvälineet jokaiselle osallistujalle

Mitä saat?

Koulutuksen kokonaiskesto on 33 päivää. Koulutuksen ensimmäiset viisi päivää järjestetään lähiopetuksena ja loput 28 päivää verkko-opetuksena.

Sen voit opiskella kokonaisuudessaan tai valita itsellesi sopivat teemakokonaisuudet. Ilmoitathan
hakuvaiheessa, mitkä teemakokonaisuudet haluaisit suorittaa. Koodauksen osuus teemassa 3 on vapaaehtoinen.

Aloituspäivä: Johdanto digitaitojen kehittämiseen ja osaamisen kartoitus (lähiopetus)
1. Rohkeasti digipalveluiden maailmaan asiantuntijan avustuksella, Digitaaliset palvelut, mm. julkiset verkkopalvelut (lähiopetus)
2. Verkkoviestinnän maailma. Etäkokoustaidot ja videoneuvottelut, dokumenttien jakaminen ja esityksen pitäminen (verkko)
3. Windows haltuun! Laite- ja tiedostonhallinta, Pilvipalvelut ja tietoturva (Google, Microsoft), Ms Office / Office 365: Excel, Powerpoint, Word, OneDrive, OneNote, Outlook, Koodauksen perusteet (Python) Tekoälyn ja koneoppimisen sovellutukset työelämässä (verkko)
4. Esimiestyö ja johtaminen verkossa, Tiimityötaidot ja itseohjautuvuus verkkotyöskentelyssä (verkko)
Päätöspäivä ja jatkosuunnitelma (verkko)

Kenelle

Työelämän digitaitojen kehittäminen -koulutus on suunnattu kaikille pohjoiskarjalaisille työnhakijoille, jotka tarvitsevat työelämässä tarvittavien digitaitojen kehittämistä joko perusteista lähtien tai haluavat täydentää jotain tiettyä osa-aluetta.

Ilmoittautuminen

Koulutukseen haetaan Pohjois-Karjalan TE-toimiston kautta täältä

Milloin?

Koulutuksia järjestetään useita vuodessa. Tulevat koulutukset:

Työelämän digitaidot, Joensuu, 6.5.–20.6.2024 Lue esite tästä

Yhteyshenkilö

Tuomas Soini

Palvelupäällikkö

Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo

050 468 2559
tuomas.soini@eezy.fi
Ota yhteyttä